Στην ξενοδοχειακή μονάδα Αίγλη λειτουργεί και το κατάστημα KOUTRAS SNOW SPORTS όπου μπορείτε να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε τον εξοπλισμό σας καθώς και να κάνετε ταχύρυθμα μαθήματα σκι και snowboard.

- Στο κατάστημα σας παρέχουμε την δυνατότητα έκδοσης καρτών για τα χινοδρομικά κέντρα. Κερδίστε Χρόνο! Προσπεράστε την ουρά των εκδοτηρίων και κάντε αμέσως το αγαπημένο σας άθλημα!

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Eshop μας για άμεσες και συμφέρουσες αγορές

 
 

 
Η Ιστορία μας
Το 1969 ο Κων/νος Κούτρας ξεκινά την μακρόχρονη ιστορία μας στον χώρο σκι. Τα πρώτα βήματα γίνονται στον Όλυμπο και στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Από το 1971-1977 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Passo stelvio το οποίο βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία και έχει υψόμετρο 2760-3500μ. όπου εργάζεται στο "Universita Dello Ski Pirovano".

Τους χειμερινούς μήνες σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Πειραιά και ταυτόχρονα εργάζεται ως δάσκαλος στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και στη συνεχεία στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, το οποίο άνηκε στην εταιρία "Αλουμίνιο της Ελλάδας"(Pesine) όπου εργάζεται ως προπονητής στην ομάδα των άσπρων σπιτιών, καθώς επίσης στον ΕΟΤ και στη σχολή Κλαουδάτου. Από το 1972-1976 σεμμετέχει σε αγώνες χιονοδρομίας με πολύ καλές διακρίσεις. Το 1980 ανοίγει το πρώτο μαγαζί στην Αράχοβα. Το 2002 ο Κων/νος Κούτρας κατέλαβε την 1η θέση στους πανελλήνιους αγώνες παλαιμάχων.

Το 1979 και το 1980 δυο νέα μέλη μπαίνουν στην οικογένεια, η Ντίνα και ο Βαγγέλης, αντίστοιχα. Ξεκίνησαν σκι σε ηλικία μόλις δυόμισι χρόνων με δάσκαλους τους γονείς τους. Σε ηλικία 3,5 χρόνων παίρνουν τα πρώτα τους κύπελλα σε διασυλλογικούς αγώνες στο Passo stelvio της Ιταλίας και έτσι ξεκινούν την αθλητική τους πορεία. Την επόμενη χρόνια συμμετέχουν σε αγώνες στον Παρνασσό με την ομάδα της Λιβαδειάς, με πρόεδρο τον κ. Κατσαλίγκο. Στη συνεχεία συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες πανπαίδων όπου έρχονται και οι πρώτες διακρίσεις στην Ελλάδα. Σε ηλικία 10 χρόνων ξεκινούν δυναμικά, με την ομάδα της Αράχοβας και πρόεδρο τον κ. Παντελίδη Ιωάννη, τον πρωταθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης την ίδια χρόνια κερδίζει τους πανελλήνιους αγώνες πανπαίδων με την ομάδα της Αράχοβας. Από το 1992 επιλέγεται να συμμετέχει στην προεθνική ομάδα της Ελλάδας κάνοντας καθημερινές προπονήσεις. Στα 12 του συμμετέχει σε πανελλήνιους αγώνες στην κατηγόρια παίδων Ι στο Καρπενήσι και κάνοντας καταπληκτικούς χρόνους στο slalom και στο giant slalom μπαίνει στην ομάδα όπου θα αντιπροσώπευε την Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο (Pinokio) Abetone της Ιταλίας όπου συμμετέχει για 3 χρονιές. Κάθε χρονιά η συλλογή από κύπελλα και διακρίσεις αυξάνεται και οι συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες πληθαίνουν με αποκορύφωμα την συμμετοχή στις Ολυμπιακές μέρες νεότητας στην Σουηδία το 1997.

Μετά από αρκετά χρόνια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στους εφήβους και πλέον στην κατηγόρια ανδρών συνεχίζει την πορεία σε αγώνες στο εξωτερικό αντιπροσωπεύοντας την ελληνική σημαία. Σταματά την καριέρα του βρισκόμενος στην 3η θέση της γενικής κατάταξης ανδρών, αφού κάποια "προβλήματα" δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την ανοδική του πορεία!!!

Το 2002 εγκαινιάζεται το 2ο κατάστημα χιονοδρομικών ειδών Koutras με υπεύθυνο τον Βαγγέλη.

Το 1992 η Ντίνα στέφεται πανελληνιονίκης και στα δυο αγωνίσματα (slalom,giant slalom) στην κατηγορία της.(Κ1).

Το 1994 1η πανελλήνια νίκη στα αγωνίσματα Giant slalom, super giant, και στην ελευθέρα κατάβαση. Καθώς επίσης 2η θέση στο slalom στην κατηγορία (Κ2).

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο παγκόσμιο κύπελλο παίδων-κορασίδων στο Abetone της Ιταλίας.

Το 1995 για πρώτη φορά στην κατηγορία των νεανίδων, κατακτά όλα τα πρωταθλήματα με χρόνους καλύτερους ακόμα και από την κατηγορία των γυναικών σε όλη την διάρκεια του έτους στο slalom και στο giant slalom.

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ολυμπιάδα νέων στην Andora της Ισπανίας καθώς επίσης και σε άλλους διεθνείς αγώνες.

Από το 1996-1999 κατατάσσεται στην 1η και 2η θέση των πανελληνίων πρωταθλημάτων και κυπέλλων Ελλάδος νεανίδων-γυναικών.

Το 1999 συμμετέχει στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα

Από το 2000-2002 βρίσκεται στην 1η θέση σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα. Κατακτώντας 2η θέση σε διεθνείς αγώνες.

Το 2001 συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Saint Anton στην Αυστρία καθώς και στην παγκόσμια παννεπιστημιάδα.

Το 2002 κατακτά την 1η και 2η θέση σε διεθνείς αγώνες.

Αποκορύφωμα της αθλητικής της καριέρας η συμμετοχή της στους ολυμπιακούς αγώνες του Salt Lake 2002 στην Αμερική. Τερμάτισε 37η μεταξύ 70 αθλητριών, θέση που αποτελεί άθλο αν σκεφτεί κανείς της συνθήκες του αγωνιστικού σκι στην Ελλάδα και πως στον συγκεκριμένο αγώνα πολύ μεγάλες αθλήτριες δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν.

Το 2002 η Ντίνα αποφοιτεί από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη χιονοδρομία και το θαλάσσιο σκι.

*************************************************************************************

Από τότε μέχρι σήμερα οι Πρωταθλητές Ντίνα και Βαγγέλης ασχολούνται με την διδασκαλία του αθλήματος εξελίσσοντας την τεχνική διδασκαλίας και πετυχαίνοντας να μπορούν να διδάξουν μέσα σε ένα μόνο μάθημα, εντελώς αρχάριο, να μπορεί να κατέβει πίστα, χωρίς να έχει ούτε μια πτώση και μετά το μάθημα να είναι έτοιμος να κάνει πλέον μόνος του σκι.

- Μαθήματα γίνονται μόνο σε πελάτες του ξενοδοχείου και μόνο με ραντεβού. Απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου στο τηλ. 2267031767